Nytt dödsoffer efter Farstamassakern

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 12 jun 2023 2023-06-12
E-post

Den man i 45-årsåldern som skadades i lördagens skottlossning i Farsta har avlidit, rapporterar Aftonbladet. En 15-årig pojke avled på lördagen, och två andra personer har skadats.

Fyra personer träffades när två män öppnade eld med ett automatvapen i Farsta centrum söder om Stockholm på lördagen.

Av dem avled en 15-årig pojke redan på lördagen, och polisen tror att den avlidna och en skadad jämnårig var måltavla för attacken.

Läs även: Efter Farstamassakern – nu vill vänstern avpolitisera våldet

Två män i 20-årsåldern greps av polis vid Järna söder om Södertälje efter en biljakt på E4 på lördagen. De misstänks för mord. Bilen de färdades i har tagits i beslag och ska genomgå en teknisk undersökning.

– Det här hände ju när det var mycket människor ute, så händelseförloppet har vi en bra bild av, men det är fortfarande oklart vad motivet skulle vara, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet.

Nu har den man i 45-årsåldern som skadades i skottlossningen avlidit. Mannen är utländsk medborgare, och polisen arbetar med att komma i kontakt med hans anhöriga. Mannen tros inte ha varit måltavla för mördarna, utan var sannolikt en förbipasserande som träffades av en förlupen kula.

Läs även: Tre skjutningar på ett dygn – tonårspojke död: ”Fruktansvärt mörkt”

Läs även: Kvinna i 60-årsåldern sköts i Farsta: ”Förlupen kula”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag