Nytt halsbandsrån i Göteborg – polisen söker ”mörkhyad” gärningsman

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 12 jul 2018 2018-07-12
E-post

GÖTEBORG Vågen av halsbandsrån i Göteborg fortsätter. På torsdagen rånades en kvinna i 60-årsåldern av en man som bland annat beskrivs som mörkhyad och engelsktalande. Samtidigt har polisen lyckats gripa fem misstänkta rånare.

Polisen fick larmet strax före klockan 9 om att en kvinna i 60-årsåldern blivit rånad i stadsdelen Tuve i Göteborg. En man har sprungit fram till henne och ryckt åt sig hennes halsband. Därefter springer han, enligt polisens händelserapport, till en väntande blå skåpbil som sedan försvinner från platsen.

För polisen har kvinnan uppgett att mannen var mörkhyad, mörkhårig, smal, ca 20–25 år och cirka 165 cm lång. Han var klädd i t-shirt och svarta byxor, och talade engelska. Den som har tips att lämna om händelsen, gärningsmännen eller bilen kan ringa polisens nummer 114 14.

Fem greps

På torsdagen rapporterar polisen också att fyra personer har gripits efter att ha försökt ta halsbandet av en man i 70-årsåldern. Mannen var på väg till en hållplats när en yngre man ”började dansa närgånget runt honom” och sedan ryckte av hans guldkedja. Mannen lyckades dock ta tillbaka den och larma polisen.

Rånaren samt fyra av hans kumpaner kunde sedan identifieras och gripas med hjälp av övervakningskameror. Tre tonåringar och en man i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för grov stöld, medan den femte, som var minderårig, visade sig vara efterlyst och ”omhändertogs av annan myndighet”, skriver polisen.

– Signalement och tillvägagångssätt överensstämmer med andra anmälningar om halsbandsryckningar som vi fått in i Göteborgsområdet. Vi undersöker nu om de misstänkta kan knytas till fler brott. Vår uppfattning är dock att det är ett flertal olika konstellationer som för tillfället genomför brott med liknande modus i Göteborg, säger Christian Nylén, biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg syd, i en kommentar.

Läs även: Nya brottstrenden: Rånare rycker halsband av äldre damer i Göteborg – ”talade engelska”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag