Nytt larm – Polisen går på knäna i Norrland på grund av migrationen

Foto: Polisen
  • Onsdag 28 okt 2015 2015-10-28
E-post 1482

NORRLAND Larmrapporterna i spåren av rekordinvandringen duggar tätt och nu varnar polisen i Norrland för att de inte hinner med ordinarie verksamhet. – Vi kan bara göra en sak i taget. Och det innebär att vi måste prioritera hårdare, säger Jan Johansson, huvudskyddsombud för polisen i region Nord.

Flera myndigheter har varnat den senaste tiden för att rekordinvandringen till Sverige sätter hård press på ordinarie verksamhet. Nu rapporterar Sveriges Television att polisen i Norrland inte mäktar med ordinarie verksamhet till följd av migrationen till Sverige.

– Vi kan bara göra en sak i taget. Och det innebär att vi måste prioritera hårdare. Det skapar stress både för de som ska utföra jobben men även för de arbetsledare som måste prioritera, säger Jan Johansson, huvudskyddsombud för polisen i region Nord till SVT.

Orsaken till den ansträngda situationen gäller såväl direkta som indirekta effekter relaterade till migrationen. Dels handlar det om fler människor i det område som polisen arbetar, men även uppgifter som ökad gränsbevakning och hot mot flyktingboenden. Även i andra änden av landet, i Skåne, är situationen mycket ansträngd där polisen tvingas tilldela stora resurser för migrationen.

Där har lokalbefolkningen i den skånska kommunen Eslöv löst situationen med ett medborgargarde istället, berättar Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag