”Ökända islamister” Ibn Rushd i blåsväder efter inbjudan av radikal predikant – sågas av Hanif Bali (M)

  • Fredag 30 mar 2018 2018-03-30
E-post 534

STOCKHOLM ”Att Ibn Rushd och resten av Stockholmsmoskéns sidoföreningar har kopplingar till Muslimska brödraskapet vet vi. Att de bjuder in ”Jihad Imamer” vet vi, att de har en ortodox islamism vet vi, att de propagerar för de jihadistiska ”rebellerna” i Syrien vet vi, att de driver 6 muslimska skolor under sitt paraply i Sverige vet vi. Vad jag inte vet är varför Sverige fortsätter att finansiera denna fars”, skriver den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali på Facebook.

Ibn Rushd anklagas nu för att ha bjudit in ytterligare en ökänd jihaduppmanande hatpredikant till Sverige. Denna gång är det Noureddine al-Khademi som ska föreläsa på evenemanget ”Muslimska Familjedagarna” som arrangeras av organisationerna IFIS, SUM och Ibn Rushd, i Kistamässan i Stockholm.

Först med att uppmärksamma al-Khademis medverkan var Bassam Al-Baghdady på sin sajt bassam.nu. Enligt Al-Baghdady så har den nu inbjudne predikanten strösslat hatiska uttalanden omkring sig. Bland annat: ”i grunden homosexualitet är perversitet och avvikelse från religion och moral”. Han uppges också ha uppmanat till jihadresor i Syrien.

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali är kritisk, rent av oförstående, till varför Sverige fortsätter att med skattemedel finansiera organisationer som Ibn Rushd. Ibn Rushd, som förutom pengar för sin studieförbundsverksamhet, också har fått skattepengar för ”antirasistiskt arbete”. Något som riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) har uppmärksammat och Nyheter Idag tidigare har rapporterat om.

Läs mer: TV: Amineh Kakabaveh (V) läxar upp Alice Bah Kuhnke om skattepengar till svenska islamister

Hanif Bali framför sin kritik i ett inlägg han publicerat på Facebook.

”Men i Sverige är Ibn Rushd av Alice Bah Kunke (MP) bidragsfinansierat ”studieförbund” som drivs av ökända islamister som Omar Mustafa (fd S), Mohammed Temsamani (MP), Yassir Issa – etc. De har återkommande gjort sig vana att bjuda in intoleranta predikanter och varje gång lekt dumma när de ertappats. De har anklagat kampanjer mot barnäktenskap för ”rasism” och ”islamofobi”, skriver Bali på Facebook.

Han uppger även att Socialdemokraterna i Solna fortsätter att försöka stödja Ibn Rushd med skattebetalarnas pengar.

”Trots det motionerade exemplevis Socialdemokraterna i Solnas kommunalråd Sara Kukka-Salam (S) att Ibn Rushd skulle få nya färska skattepengar och ansvar för att ”utbilda” nyanlända. Indoktrineringen måste tydligen ske snabbt och tidigt. Förslaget röstades ner av de borgerliga partierna i Solna och de får inte ett öre av oss. Men andra kommuner däremot. När Ibn Rushds Omar Mustafa avgick från Socialdemokraterna pga han bjudit in hatpredikanter tog Sara Kukka-Salam (S) honom i försvar.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag