Oklar framtid för C-politikern efter Ukraina-utspelet

Bild: By Mil.ru/CC BY 4.0-
  • Tisdag 29 mar 2022 2022-03-29
E-post 419

SÖLVESBORG Centerpartisten Ali Kader tycker att USA och EU provocerade fram Rysslands invasion av Ukraina. Nu ska den lokala partiledningen diskutera om man ska vidta några åtgärder, rapporterar P4 Blekinge.

Ali Kader (C), ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Sölvesborg, har sagt att det är USA och EU som har provocerat fram Rysslands angrepp mot Ukraina. Han tycker också att EU borde be om ursäkt till Ryssland.

– Det är Putin som har anfallit men det är efter provokationer av framför allt USA, säger han till SVT.

– Nato och EU beter sig som mobbare och de borde sluta mobba Putin och be honom om ursäkt. Diplomati är den enda möjligheten att få stopp på kriget.

Läs mer: C-politiker: USA:s och EU:s fel att Ryssland invaderade Ukraina

Magnus Larsson, distriktsordförande för Centerpartiet i Blekinge, tar avstånd Kaders uttalanden. Till P4 Blekinge säger han att det är tveksamt om Kader kan vara kvar i partiet.

– Jag kommer att samla vår distriktsstyrelse här framöver, och även den kommunkretsen som är aktuell, så får vi ta en diskussion kring hur och om vi ska gå vidare på något sätt i den här frågan.

P4 Blekinge: Tycker du att man kan representera Centerpartiet om man har åsikterna som Ali Kader har?

– Utifrån det som har framkommit så är jag mycket tveksam, säger Magnus Larsson.

Läs även: Polisen fortsätter släppa passtider utan att stoppa botar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag