En person död efter olycka på Gröna Lund

Bild: Larske/CC BY-SA 4.0
  • Söndag 25 jun 2023 2023-06-25
E-post

En olycka har skett på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm. Enligt SVT är det en berg- och dalbana som spårat ur, och parken har i samband med olyckan utrymts. Flera personer rapporteras skadade och en person har dött.
– Vi har åkt ut på ett larm om en olycka i en åkattraktion, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas till Nyheter Idag.

Enligt SVT:s reporter Jenny Lagerstedt är det en berg- och dalbana som spårat ur i parken.

– Vagnen har lossnat från rälsen och trillat ner. Det satt människor i den, säger hon till SVT.

Annika Troselius, informationschef på företaget Parks and resorts som äger Gröna Lund, säger att det rör sig om en olycka på berg- och dalbanan Jetline, som invigdes 1988 och renoverades till år 2000.

– Det är otroligt tragiskt och chockerande. Tyvärr har vi nåtts av beskedet att en är avliden och att flera är skadade, säger hon till SVT.

Även polisen bekräftar att en person har omkommit i olyckan. Därtill har nio personer skadats och vårdas på sjukhus, varav tre är allvarligt skadade. En förundersökning om vållande till annans död, vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan har inletts.

Utöver polisen har också brandkåren och ambulanshelikopter befunnit sig på plats vid nöjesparken.

– Det har hänt något på karusellen Jetline. Det är oklart vad som har hänt men flera besökare har ramlat ur, säger räddningstjänstens vakthavande befäl Moa Hummelgård till Aftonbladet.

– Vi jobbar med att få ner de som sitter kvar i vagnarna, tillägger hon.

Texten har uppdaterats.

Läs även: Kritik mot Gröna Lund: Ungdomsgäng fick härja fritt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag