”Om något händer mig så hänger jag dig”: Irakier åtalas för hot och våld mot sin svenska sambo

Genrebild.
  • Torsdag 26 apr 2018 2018-04-26
E-post 521

MALMÖ En irakisk medborgare i 30-årsåldern åtalas för att ha misshandlat sin sambo, en svensk kvinna, vid upprepade tillfällen.

– Är du någon gång otrogen så skiter jag i vad som händer med mitt liv, du är död.

Så lyder ett av hoten som irakiern uttalade mot sin svenska sambo. De två kommer nu att mötas i Malmö tingsrätt där mannen åtalas för grov kvinnofridskränkning. Det handlar om ett flertal tillfällen mellan den 19 juli förra året och den 10 mars i år då mannen misshandlade och hotade kvinnan.

Vid ett tillfälle i deras bostad ska mannen ha sparkat kvinnan i låret så att hon föll omkull. Sedan ska han ha tagit hårda tag i hennes armar och kastat in henne i möbler.

Flera gånger har han slagit henne i ansiktet så att hon har fått rodnad och börjat blöda näsblod. Vid ett tillfälle tog han också tag i hennes huvud och dunkade det mot en vägg flera gånger. Förundersökningen innehåller flera bilder av hennes skador.

”Har en revolver”

Som citatet ovan visar hotade han att döda henne om hon var otrogen mot honom. En annan gång ska han också ha sagt: ”Om något händer mig så hänger jag dig.”

I förhör berättar kvinnan att problemen har pågått under en längre tid.

– Redan från början var han kontrollerande, han bestämde mycket och bestämde hur jag skulle se ut. Hade jag kort kjol så var jag en ”jävla hora”. Sånt har vi alltid bråkat om, jag har alltid tyckt att vi inte har något att bråka om men han har startat bråk som är onödiga, säger hon.

Förhörsledaren frågar vad hon tror att han är kapabel till.

– Allt möjligt, han har sagt att det inte finns något i hans liv som kan förstöras. Han är inte rädd för något. Han kan också fixa ett vapen så här lätt. Han har en revolver hemma liggandes nu.

Mannen förnekar brott.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och ta del av hela förundersökningen!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag