Över 100 personer i storbråk i Borås – polisman skadad

Foto: Google Maps / Nyheter Idag
  • Onsdag 23 jun 2021 2021-06-23
E-post 258

BORÅS På tisdagskvällen utbröt ett stort bråk mellan två grupperingar i stadsdelen Norrby i Borås. Över 100 personer deltog i bråket och en polisman fick en flaska i huvudet.

På sin sajt skriver polisen att larmet om bråket kom vid 19-tiden. Två grupperingar som beskrivs som hemmahörande i närområdet var delaktiga i bråket – sammanlagt över 100 personer. Vissa av dem hade tillhyggen.

Grupperingarna gick även till attack mot polisen. En polisman fick en flaska kastad i huvudet och han fördes till sjukhus där han fick sy två stygn. ”Han mår efter omständigheterna bra”, skriver polisen.

SVT rapporterar att polisen hade en omfattande insats på platsen till sent på kvällen. Först efter midnatt började det lugna ned sig.

Enligt SVT avlägsnades tre personer och en person omhändertogs för ordningsstörning i samband med händelsen. Anmälningar har skrivits om våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, misshandel och hets mot folkgrupp.

Utöver polismannen skadades även en man i 40-årsåldern lindrigt. Han kunde lämna sjukhuset efter en kort vistelse.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om stadsdelen Norrby, som klassificeras som ett särskilt utsatt område och har en hög andel invandrare. Kriminella nätverk härjar och den somaliska delen av befolkningen har sitt eget system för rättskipning.

Läs mer: Ny rapport visar på islamisering i Borås: ”Slöjbärande redan vid 1 års ålder”

Läs även: Analys: Därför talar det mesta för att Löfven utlyser extraval

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag