Över 20 inblandade i storbråk i Avesta – Träpåkar och tillhyggen användes

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 1 mar 2017 2017-03-01
E-post 61

AVESTA Träpåkar och tillhyggen användes i ett bråk i Avesta där 20 personer var inblandade. En person uppges ha fått skador i ansiktet och totalt tre anmälningar om misshandel upprättades.

Det är runt lunchtid onsdagen 1 mars som ett bråk bryter ut på Koppardalsvägen i orten Avesta i södra Dalarna. 20 personer uppges ha varit inblandade och angripit varandra med tillhyggen, i förhör ska det ha framkommit att järnrör och fjäderbatonger använts.

– Jag tror inte att polispatrullen sett att det använts järnrör och någon fjäderbatong. Det är uppgifter som ska ha kommit fram i förhör. Däremot tror jag att poliserna sett andra tillhyggen, säger Stefan Dangardt, presstalesman på dalapolisen till Avesta Tidning.

Enligt polisen på plats ska tillhyggena primärt ha bestått av träpåkar. Några av de inblandade hann lämna platsen i bil innan polisen anlände. En person ska ha fått skador i ansiktet och totalt tre anmälningar om misshandel upprättades.

Hedemorabon Christer Gustafsson blev vittne till händelsen.

– Jag såg över parkeringen att det var folk som knuffades. Nu hade jag familjen med mig så det var inte bara att släppa allt och gå dit. Det var mycket folk, både män och kvinnor. Det jag reagerade på mest var att det var några som bara stod och tittade på. De stod och kikade bara. Jag tycker att det är ett jävla sätt att inte ha civilkurage nog att säga ifrån och visa att man bryr sig. Hade jag hamnat i en sådan situation hade jag velat att det var någon som rappade i, säger Christer till Avesta Tidning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag