Özz skämtar vidare på Gotland – nytt gig för fackförbund

Foto: Akademikerförbundet SSR på Youtube
  • Torsdag 14 jun 2018 2018-06-14
E-post 2138

VISBY I sommar ska komikern Özz Nûjen göra ett ståupp-framträdande i Almedalen till stöd för asylinvandringen till Sverige.

Det är Akademikerförbundet SSR som står bakom evenemanget som kommer att äga rum under Almedalsveckan den 4 juli. Özz Nûjen och föreläsaren ”SaraClaes” ska då göra ”Stå upp för Öppet Sverige”.

”Nu mer än någonsin är det viktigt att stå upp för ett öppet och inkluderande samhälle. Våra attityder och vårt förhållningssätt till varandra är avgörande för det demokratiska samtalet”, skriver fackförbundet.

Dessutom ”bejakar” förbundet ”människors rätt att få söka asyl och få sina asylskäl rättssäkert bedömda. Till det kommer att Sverige också blir ett rikare land av att vara öppet och att människor kommer hit.”

Özz Nûjen har hamnat i blåsväder sedan det kom fram att terrordömde Rakhmat Akilov jobbat svart på komikerns sommarhus på Gotland. Nûjen själv menar att han inte hade med saken att göra och att bara hans svåger kan svara på frågor kring det.

Rakhmat Akilov kom till Sverige 2014 och sökte asyl här. Hans ansökan avslogs, men han tilläts ändå stanna i Sverige. Det innebar att han den 7 april 2017 kunde utföra terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, där han mördade fem personer.

Läs även: Özz Nûjen tänker hjälpa Fi: ”Kanske är jag utbränd”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag