Pappa misshandlade sin fru och sina barn – skyllde på ramadan

Foto: Flickr
  • Onsdag 10 jul 2019 2019-07-10
E-post 3314

DALSLAND P4 Väst rapporterar att en man från Dalsland har dömts till fängelse för att ha misshandlat sin fru och sina två barn. Först skyllde mannen på att han var väldigt hungrig under ramadan, men sedan valde han att förneka brott.

Mannen döms för att vid fem olika tillfällen ha misshandlat barnen och frun. Bland annat ska han ha tryckt in papper i sin tvååriga dotters mun och samtidigt slagit henne på händer och fötter. Syftet var att få henne att sluta gråta.

Till en början gav mannen förklaringen att han under den muslimska fastemånaden ramadan var så hungrig att han inte kunde kontrollera sig själv, och att det var därför som misshandeln ägde rum.

Senare under rättegången tog han tillbaka den här uppgiften och förnekade brott, men dömdes alltså ändå till sex månaders fängelse av tingsrätten. Familjen bor idag på skyddat boende.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag