Pappa till gängkriminell ihjälskjuten: ”Troligen en hämnd”

Till höger "den kurdiska räven" Rawa Maijid. Bild: Nyheter Idag/Polisen
  • Fredag 3 mar 2023 2023-03-03
E-post

En man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem i Tullinge natten till fredag. Mannen är pappa till en gängkriminell man, och enligt uppgifter till Aftonbladet tros mordet vara en hämndaktion efter att sonen misstänks ha skjutit mot en adress där anhöriga till ”den kurdiska räven” Rawa Majid bor.

Klockan 00.11 natten till fredag larmades polisen till en bostad i Tullinge i Botkyrka söder om Stockholm, där en man i 50-årsåldern blivit skjuten. I bostaden fanns även en kvinna och två minderåriga barn som inte träffades av några kulor.

Läs även: Tonårspojke ihjälskjuten söder om Stockholm

Enligt Aftonbladets uppgifter blev mannen skjuten med två skott i överkroppen. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men avled. Ingen person har gripits som misstänkt för mordet.

Den mördade mannen är ostraffad och har ett vanligt yrke. Men han är far till en man i 25-årsåldern med kopplingar till Vårbynätverket. Sonen är även anhållen i sin frånvaro för mordförsök, misstänkt för delaktighet en skottlossning den 19 januari mot en bostad i Uppsala-trakten där anhöriga till Rawa Maijid, 36, känd i medier som ”den kurdiska räven”, bor.

– Skjutningen i natt är troligen en hämnd för det. Om det är en felskjutning, att man skjutit fel person i jakt på sonen, eller om det är medvetet att skjuta en släkting till honom som hämnd, är ännu oklart. Men man har skjutit oskyldiga förut, säger en källa till Aftonbladrt..

Majid är sedan en tid tillbaka i konflikt med en 24-årig man som är känd i medier som ”Greken” och har kopplingar till Dalennätverket. Konflikten ska handla om narkotikamarknaden, och i konflikten har flera skottlossningar och bombdåd riktats mot personer med kopplingar till de båda männen, inklusive personer som enbart ska ha familje- eller vänskapsband till någon av gängledarna.

I flera fall har lägenheter där barn befunnit sig beskjutits, och bomdåd utförts på platser där allmänheten rör sig.

Rawa Majid, som häktats i sin frånvaro misstänkt för ynnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling, uppges befinna sig i Turkiet, men turkiska myndigheter vägrar utlämna honom till Sverige.

– Vi fick besked om att det kommer inte att bifallas eftersom han är turkisk medborgare, sade kammaråklagare Henrik Söderman till Aftonbladet i januari.

Även ”Greken” ska befinna sig utomlands enligt uppgift till Expressen.

Läs även: Bombdåd mot rapparen 1.Cuz adress

Läs även: ”Dumle” skjuten till döds i Rinkeby

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag