Parkeringsböter anklagas för att vara främlingsfientliga

Parkeringsbot på en bil. Foto: Wikimedia Commons
  • Torsdag 1 okt 2015 2015-10-01
E-post 2201

LAHOLM Lokaltidningen Hallandsposten rapporterar att en parkeringsvakt har satt parkeringsböter på ett antal bilar vid ett gymnasie i Laholm. Men nu anmäls kommunen på grund av parkeringsböterna – anledningen uppges bero på främlingsfientlighet.

En man har anmält kommunen i Laholm efter att ett antal bilar fått parkeringsböter utanför Osbecksgymnasiet. På gymnasiet finns utbildning i SFI, alltså Svenska för invandrare, och deras bilar ska bland annat ha blivit lappade med parkeringsböter. Detta menar anmälaren är ett bevis för främlingsfientlighet och har därför anmält kommunen.

Bakgrunden till att bilar har lappats är att grannar har bett om att parkeringskontroller ska utföras på den aktuella platsen. Anmälan avser tjänstefel trots att anmälaren själv medger att även bilar tillhörande svenskar fick parkeringsböter. Detta ska dock ha en mycket listig förklaring, enligt anmälaren.

”Mannen medger att även svenska bilar lappats, men hävdar att det gjordes bara för att dölja att uppsåtet egentligen var rasistiskt”, skriver Hallandsposten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag