Pascalidou rasar när Beckman skärmdumpar

Bild: Larsbeckman/CC BY-SA 4.0/Tommy Winterskiöld Vestlie/CC BY-SA 2.0
  • Onsdag 19 jul 2023 2023-07-19
E-post

Alexandra Pascalidou rasar när riksdagsledamoten Lars Beckman (M) skärmdumpar ett av hennes Twitterinlägg utan att be om hennes lov eller att tagga in henne, vilket hon menar är ”oetiskt”. Men det visar sig snabbt att Pascalidou gjort exakt samma sak mot Hanif Bali och Chang Frick tidigare.

Medieprofilen Alexandra Pascalidou befinner sig i Grekland, där det enligt svenska medier råder ”monsterhetta”. På fredagen intervjuades Pascalidou av SVT, och sade då bland annat att ”betongen brann”, vilket gav upphov till hån och kritik på sociala medier. Enligt Pascalidou och hennes sympatisörer var uttrycket emellertid menat som en metafor.

På måndagen var det dock annat ljud i skällan från Pascalidou, som lade upp en glad selfie från en grekisk strand på Twitter med texten ”Happy birthday-girl celebrating on the beach with friends from near and afar.”

Läs även: Pascalidou blir kvar i Sverige trots blågul valseger: ”JAG FLYTTAR NÄR JAG VILL”

Det fick riksdagsledamoten Lars Beckman (M) att reagera. I ett Twitterinlägg skärmdumpar han Pascalidous tweet, och skriver ett syrligt ”Grattis på födelsedagen! Skönt att du kunde ta dig till stranden trots den brinnande och glödande betongen”.

Då gick Pascalidou i taket. ”Riksdagsman tar alltså min bild, använder den olovligen och utan att tagga mig, för att håna och häckla och piska upp mer mobbning. Förutom att det är oroväckande att en riksdagsledamot saknar kunskaper i grundskolesvenska om liknelser och metaforer så är detta oetiskt” skriver hon.

Pascalidou får stöd av bland andra krigskorrespondenten Magda Gad, som refererar till Beckmans inlägg i en tweet. ”För övrigt brinner det rejält i Grekland. Även på gator. Och i bostäder. Folk har fått fly sina hem. Samtidigt finns folk som ska sitta och göra sig roliga över sådant här och mobba den som berättar om det i svensk tv?” skriver hon.

Andra är kritiska till Pascalidou. ”Vad är skillnaden mot när du publicerar screenshots av @hanifbali och @ChangFrick menar du? Du taggade inte in dessa heller” skriver Louise Lofquist, och skärmdumpar dessa exempel.

Läs även: Pascalidous attack på Panshiri: Har ”piskat igång sina hatsoldater”

Läs även: Pascalidou slår tillbaka: ”Sluta mansplaina mig”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag