Påven uppmanar kristna att ta ställning för flyktingar

Foto: Privat
  • Måndag 9 apr 2018 2018-04-09
E-post 250

VATIKANEN I ett försök att bemöta de kritiker inom katolska kyrkan som menar att påven har för liberal inställning i flyktingfrågan utfärdar påve Franciskus ett budskap om att katoliker borde vara mer öppna för invandrare. Påven passade på att läsa ett avsnitt ur Gamla testamentet för att bevisa att migranter alltid har existerat.

I ett ovanligt skarpt uttalande utfärdar påve Franciskus ett budskap om att kristna borde ta ställning för flyktingar som kommer till Europa. Uttalandet innehöll en tillrättavisning av de katoliker som varit kritiska till påvens hållning i flyktingsfrågan, uppger SvD.

Påve Franciskus har nu utfärdat sin tredje uppmaning med riktlinjer till världens alla katoliker. Hans uppmaning riktar sig till påvens kritiker inom den katolska kyrka som tycker att påven har en alltför liberal hållning i invandringsfrågor.

– Vissa katoliker anser att frågan om migranternas situation är av sekundär betydelse”, skriver påven. ”Men att politiker som bara vill ha fler röster säger en sådan sak är förståelig men inte att kristna säger så. Kristna måste ta ställning för sina bröder och systrar som flyr för att skapa ett bättre liv åt sig och sina barn, berättar påve Franciskus enligt SvD.

För att stryka sin poäng ska påven ha läst upp ett avsnitt ur Gamla testamentet där migranter välkomnas, poängen med att läsa ur avsnittet var att visa att migranter alltid har funnits.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag