”Pedofiler bör få rätt att adoptera barn”

  • Tisdag 5 aug 2014 2014-08-05
E-post 0

Pedofiler bör få rätt att adoptera barn. Det anser den brittiska juristen Helen Reece som nu skrivit till den konservativa parlamentsledamoten Theresa May för att få igenom en ändring i den brittiska lagen, skriver The Telegraph.

Helen Reece, som är jurist inom familjerätt, menar att lagen som förbjuder pedofiler och andra sexförbrytare snarast måste ändras, eftersom den i sitt nuvarande skick ”drar alla pedofiler över en kam”. Att generellt förbjuda pedofiler att adoptera barn är ett brott mot mänskliga rättigheter, säger Helen Reece, som också hävdar att sexförbrytare sällan återfaller i brott efter avtjänat straff.

-Trots den allmänna oron för pedofili är antalet barn som sexmördats väldigt litet, säger Helen Reece.

”Bättre för både pedofiler och barn”

Helen Reece fortsätter med att säga att man hellre bör fria än fälla.

-Hellre än att kräva en bakgrundskoll av dem som ska adoptera bör man enbart göra denna kolla om det finns väldigt starka bevis för att sökanden är en risk för barnen, menar hon och säger att detta skulle vara bättre både för pedofiler och för barnen.

Ett av hennes argument är ett fall där en man som 29 år gammal dömdes för att ha haft sex med en 15-åring, som nu vägrats adoptera sina egna barnbarn.

Helene Reece vill också att den anonymitet, som garanteras brittiska våldtäktsoffer, slopas.

En talesman för det brittiska inrikesdepartementet säger att det är otänkbart att ändra lagen utifrån Helen Reeces förslag.

-Det skulle knappast gå hem hos allmänheten. Det kan visserligen vara bra att se över lagen, men inte att slopa bakgrundskollen på människor som innehar känsliga poster, eller vill adoptera barn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag