Pengalös torsk misstänks för brott

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 27 sep 2018 2018-09-27
E-post 119

UPPSALA Klockan 23.10 på onsdagskvällen ringde en kvinna i Uppsala till polisen och berättade att hon hade sålt sex – utan att ha fått betalt. Både hon och mannen är nu misstänkta för brott.

Den prostituerade kvinnan i 30-årsåldern hade haft sex med en man i en lägenhet i stadsdelen Kåbo i Uppsala, men efteråt visade det sig att han inte kunde betala henne. Hon tog då hans mobil ifrån honom och ringde polisen. Han stängde i sin tur in henne i lägenheten.

När polisen kommer dit talar man med båda parterna. Mannen, som är i 25-årsålden, är nu misstänkt för köp av sexuell tjänst och hans mobil är tagen i beslag. Han kommer att förhöras när han har fått en försvarare.

Även kvinnan misstänks för brott. Det handlar om egenmäktigt förfarande i och med att hon tog mannens telefon. Hon är också misstänkt för misshandel eftersom hon har ”lappat till honom” när han inte betalade, enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Däremot kan kvinnan inte straffas för att ha sålt en sexuell tjänst. Enbart köp är straffbart i Sverige.

Läs även: Mitt under poliskrisen – Stockholmspolisen satsar på ett stänga ner rejvfester

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag