Pilthammars smocka på M-ledningen: ”Ryggradslösa varelser”

Foto: Nyheter Idag/Pressbild-Klara Söderberg/Wikipedia
  • Måndag 3 jun 2019 2019-06-03
E-post 1457

SÖLVESBORG Moderaternas nuvarande partiledning är samma personer som var med under Reinfeldts tid och hyllade den dåvarande migrationspolitiken. Därför behöver Moderaterna byta ut hela den nuvarande partiledningen om man på riktigt vill åstadkomma en förändring, säger Emilie Pilthammar, tidigare kommunalråd (M) i Sölvesborg, i en intervju med Svenska Dagbladet.

Emilie Pilthammar lämnade sitt uppdrag som kommunalråd efter kritik för en skämtbild som lagts upp på Facebook. Bland kritikerna fanns partisekreteraren Gunnar Strömmer.

– Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, sade han till Aftonbladet.

Även M-toppen Elisabeth Svantesson har varit ute och gett hård kritik – då i samband med ett uttalande som Pilthammar gjorde om SD-politikern Peter Lundgren som anmälts för sexuella trakasserier.

Partiet har inte nöjt sig med att Emilie Pilthammar har lämnat sitt uppdrag som kommunalråd. I förra veckan röstade Moderaterna i Blekinge enhälligt för att utesluta henne. Pilthammar hade redan innan uteslutningen meddelat att hon begärt utträde ur partiet.

I en intervju med Svenska Dagbladet sågar Emilie Pilthammar den nuvarande partiledaren och övriga partiledningen.

I Sölvesborg inledde M ett samstyre med SD efter höstens val (även KD och lokala SoL-partiet ingår). Enligt Pilthammar märkte hon hur SD i Sölvesborg fick uppbackning av sitt parti centralt. Själv hörde hon inget från partisekreteraren Gunnar Strömmer eller någon annan, något stöd har inte getts för att backa upp i det nya politiska landskapet som prövas i Sölvesborg.

– Jag har inte hört ett enda ljud från den moderata ledningen. Alla har hoppats att det här inte skulle fungera, säger Emilie Pilthammar till Svenska Dagbladet.

– Ulf Kristersson har lika dåliga siffror som Anna Kinberg Batra hade. Jag skulle aldrig kalla mig feminist, men varför får mannen sitta kvar och inte kvinnan? För mig är enda sättet att återupprätta trovärdighet att man byter ut alla i toppen, säger Pilthammar.

På sin blogg utvecklar hon sitt resonemang:

”När Anna Kindberg Batra blev partiledare fick hon inte en chans. Hon var dömd att förlora från början och till stor del hänvisar jag det till att hon är kvinna.
Jag är inte feminist och tror på att könen är olika men också att människor dömer män och kvinnor olika hårt. De siffror som Kristersson nu sitter med är desamma som Batra hade.
Hör någon kören dra igång mot honom?”

Emilie Pilthammar skriver också att hon fått frågan många gånger varför hon inte går med i SD.

Många som i grunden har väldigt dålig koll på politik envisas med detta påstående och jag tror att jag ett hundratal gånger har förklarat att jag med all sannolikhet inte hade passat in där heller. Det är fortfarande min övertygelse.

I grunden anser hon sig vara liberal, och tycker att SD ligger åt ”vänsterhållet”.

I ett tidigare inlägg på sin blogg skriver hon:

”…samma ledning som hejade på och stöttade Reinfeldt sitter och styr. Stockholmscentreringen är katastrofal.
Människor som har stått och hurrat för öppna gränser tvärvänder när de inser att deras platser hotas om de inte ändrar sig. Vi har de som har suttit i riksdagen och hejat på Reinfeldt för att sedan vända när det behövs. För mig är det ynkryggar.
Ryggradslösa varelser som är mer intresserade av själva positionen än att förändra något.
Makten är det enda centrala och inte vad som ska förändras.
Är det de vi vill ska styra Sverige?”

Moderaternas partistyrelse

I Moderaternas partistyrelse sitter idag: Ulf Kristersson, Peter Danielsson, Elisabeth Svantesson, Gunnar Strömmer, Anna Tenje, Beatrice Ask, Benjamin Dousa, Christian Gustavsson, Christofer Fjellner, Hans Wallmark, Jessica Polfjärd, Josefin Malmqvist, Katarina Jonsson, Kim Nilsson, Lena Asplund, Linda Frohm, Margareta Pålsson, Martin Andreasson.

Tobias Billström är gruppledare för Moderaterna i riksdagen.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag