Pojke skjuten på pizzeria

Foto: Kent Nykvist
  • Söndag 2 Dec 2018 2018-12-02
E-post 782

MALMÖ En tonåring har skjutits vid en pizzeria på Värnhem i Malmö på söndagskvällen. Enligt ett meddelade på polisens hemsida handlar det om en pojke som nu förts till sjukhus. Skadeläget är vid 21.30-tiden oklart.

Strax efter åtta på söndagskvällen larmas polis till en pizzeria på Lundavägen i Malmö. Där påträffas en pojke som blivit skjuten. Pojken förs med förmodade skottskador till sjukhus av ambulans för vård.

”Pojken besökte en pizzeria som kund, när han blev beskjuten med flera skott från en skytt som stod på gatan utanför”, skriver polisen på sin hemsida. På plats arbetar polisen med att förhöra vittnen som sett eller hört händelsen.

Nyheter Idag har talat med Kent Nykvist som bor precis intill den plats där skottlossningen ägt rum. Han gick till fönstret och tog en bild på en polisbil som står parkerad med blåljus över vägen.

– Min tjej hörde skotten, hon tror det var tre eller fyra skott. Det ser ut att ha hänt på en pizzeria, säger Kent Nyqvist.

Vad tänker du om att det skjuts utanför fönstret?

– Det värsta är att man reagerar inte längre. Man har vant sig. Hade detta hänt för 20 eller 30 år sedan hade man tyckt att det var inte klokt, men nu reagerar man inte längre. Det är för ofta som skjutningar inträffar. Det är så man känner.

Polisen har ännu inte preciserat någon brottsrubricering av händelsen i Malmö. Tidigare på söndagen sköts en man vid en skola i Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag