Polis attackerades vid insats i Stockholmsförort

Polisen kom farandes i hög fart i Hallunda natten till fredagen. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 23 okt 2015 2015-10-23
E-post 281

STOCKHOLM En polispatrull blev attackerad i samband med en polisinsats i Stockholmsförorten Hallunda natten till fredagen. Bland annat kastades föremål som orsakade stora skador på patrullens polisbil.

Det var strax efter midnatt som en polispatrull försökte få stopp på en bil som färdades på Botkyrkaleden. Men föraren ville inte stanna sin bil utan försökte köra ifrån polisen.

Polispatrullen tog då upp jakten och vid en vändplan på Hallundavägen blev det stopp på den jagade bilen. Föraren greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och grov olovlig körning.

I samband med insatsen blev polispatrullen attackerad av okända personer som kastade föremål mot polisbilen.

– Det skedde i samband med att de skulle stoppa det här fordonet, säger polisens presstalesman Tove Hägg till Nyheter Idag.

– Det orsakade stor skada på polisbilen står det på avrapporteringen, fortsätter hon.

Hägg känner inte till vad det var för föremål som kastades på polisbilen och polisen har heller inte lyckats gripa någon för det. Brottet rubriceras som försök till grov misshandel eftersom det fanns risk för att polismännen skulle komma till allvarlig skada.

Den gripne bilisten, som försökte smita från polisen, släpptes på fri fot efter förhör.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag