Polis fick låna cykel – grep misstänkt för attack med smällare

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 13 jan 2020 2020-01-13
E-post

ÖREBRO På söndagskvällen gick ett ungdomsgäng till attack mot en restaurang och en polispatrull med smällare. En av poliserna fick uppsöka vård efter händelsen, rapporterar SVT. Efter att ha fått låna en cykel kunde polisen gripa en misstänkt.

Det var vid klockan 17.30 som ett stökigt ungdomsgäng avvisades från en hamburgerrestaurang i centrala Örebro. Därefter kom de tillbaka och kastade smällare mot personalen inne på restaurangen.

När polisen kom dit blev även de angripna med smällare. En av poliserna fick ont i örat av det höga ljudet och behövde uppsöka vård.

– Polisen behövde inte läggas in utan kunde lämna relativt snabbt. Men i förlängningen får man se om personen får problem med hörseln, säger polisens presstalesperson Christina Hallin till SVT.

Läs även: M sätter volymmål – men ungdomsförbundet kräver fri invandring

Efter att ha kastat sina smällare sprang ungdomarna iväg och jagades av polisen. Genom en privatpersons hjälp kunde patrullen gripa en av de flyende.

Läs även: Explosion i centrala Uppsala

”En av patrullerna som jobbade med ärendet följde springandes efter ungdomarna som lämnade platsen till fots, och under språngmarschen överlämnade en rådig kille sin cykel till en av poliserna. Polismannen som fick låna cykeln kunde sedan cykla ifatt en av de ungdomar som sprang ifrån patrullen”, skriver polisen i Örebro på Facebook.

”Vi vill rikta ett stort tack till dig som lånade ut din cykel, vi uppskattar sådan hjälp från allmänheten!”

En 15-åring sitter nu anhållen misstänkt för grovt våld mot tjänsteman. En annan person är också misstänkt för brott men är fortsatt på fri fot då han är under 15 år.

Läs även: Hade hus och företag i Irak – fick socialbidrag i Sverige

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag