Polis omkom i samband med biljakt

  • Torsdag 5 Nov 2015 2015-11-05
E-post 7

ÅSELE En kvinnlig polis i 25-årsåldern omkom natten till torsdagen i samband med en biljakt genom samhället Fredrika utanför Åsele i Västerbotten. Både polisbilen och den bil som polispatrullerna jagade körde av vägen och hamnade upp och ned i Viskasjön.

Larmet om olyckan kom in klockan kvart i fyra på natten. Ytterligare en kvinnlig polisman i 30-årsåldern uppges ha skadats allvarligt vid avåkningen medan den man polispatrullen jagade klarade sig med lindriga skador.

Avåkningen skedde vid en bro längs väg 591 som leder norrut över Viskasjön. Strax innan bron gör vägen en vänstersväng och det var i den kurvan de båda bilarna fortsatte rakt fram och ut i vattnet.

Under dagen har polismyndigheten i hela Sverige flaggat på halv stånd med anledning av olyckan, skriver polisen på sin hemsida.

Orsaken till dödsolyckan kommer att utredas. Den man som de båda kvinnliga poliserna jagade greps på platsen av en polispatrull som kom till platsen strax efter olyckan. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik, skriver vk.se.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag