Polis sätts in på busslinjer i Järvaområdet – Ska skydda biljettkontrollanter från våld

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 24 apr 2017 2017-04-24
E-post 800

STOCKHOLM Polis sätts in i på busslinjer i Järvaområdet för att garantera att biljettkontrollanter inte utsätts för hot och våld. Nu inleder bussföretaget Arriva ett samarbete med polisen i Järva. 

Bussföretaget Arriva startar samarbete med polisen i Järva, i Stockholm. Den främsta anledningen är att företaget vill ha hjälp med att genomföra biljettkontroller. Det rapporterar lokalmedian Mitt i.

– Vi kommer främst att rikta in oss på att hjälpa till med biljettkontroller på busslinjer 179 och 540. Vi kände att det är viktigt att vi alla tar detta på allvar och gemensamt tar krafttag för att stävja problematiken. Tillsammans med Arriva och SL har vi stöttat biljettkontrollanterna vid större biljettkontroller på bussarna i Järvaområdet. Nolltolerans har praktiserats, säger Frida Nordlöf, kommunpolis i Järva till Mitt i.

Det har tidigare förekommit hög grad av plankning vid flera busslinjer i Järva samt skyddsstopp för biljettkontrollanternas arbete på grund av osäker arbetsmiljö. Polisen sätts nu in för att garantera att biljettkontrollanterna inte ska utsättas för hot och våld.

Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva, menar att ökade intäkter till bussföretaget skulle bidra till bättre service för alla. Han tycker det är fel att planka.

– Fuskåkning innebär uteblivna intäkter som skulle kunna användas till att förbättra servicen för alla, men det är även en fråga om bristande respekt för förarna och andra som betalar för sig. För att inte nämna att det är en olaglig handling, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva till Mitt i.

Flertalet insatser har genomförts under våren varav ytterligare fyra dagar är inplanerade. Nästa gång de större busskontrollerna äger rum på busslinjerna i Järva är på onsdag och torsdag 26 respektive 27 april.

– Utöver planerade datum sker biljettkontrollanternas arbete kontinuerligt som vanligt. Vidare sker en fortsatt samverkan vilket ska vara en naturlig del av polisens arbete för att förhindra brott, lagföra brottslingar och öka tryggheten för våra invånare, säger Frida Nordlöf.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag