Polisbil fick framrutan krossad av stor sten

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 13 aug 2020 2020-08-13
E-post 352

ALE Under natten till torsdagen krossades framrutan på en polisbil i Ale kommun nordost om Göteborg. Någon hade kastat in en stor sten i rutan medan poliserna var upptagna med ett annat ärende.

Det var vid tvåtiden på natten som polispatrullen var ute på ett relationsärende i Nödinge centrum. Poliserna var inne i en bostad och när de kom ut igen fann de att någon kastat in en stor sten i framrutan på bilen.

Inga personer fanns kvar på platsen och ingen klev fram som vittne. Bilen var så illa tilltygad att den fick bärgas från platsen.

– Hade de haft med sig någon gripen hade det varit ett bekymmer. Eller fått åka iväg hastigt och lustigt till något annat larm som var mer allvarligt, då hade de inte kunnat köra dit, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Har man någon aning om varför det hände?

– Nej. Det är väl några som tycker det där är intressant och spännande och får det på sin meritlista på något sätt och berättar för kamrater. Finns ingen annan bakomliggande orsak mig veterligen.

Ärendet rubriceras som blåljussabotage. Polisen har ingen gripen och det lär bli svårt att hitta några fingeravtryck på stenen, menar Hans Lippens.

– Det är svårt på en sten. Om man inte hittar blod på den, men det låter jag väl vara mindre troligt med tanke på att man kastade den.

Läs även: Polisen stoppar koranbränning i Rosengård

Läs även: Begärs häktad för våldtäkt i Värmland – fick svenskt medborgarskap i år

Stöd Nyheter Idag

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag