Polisen retirerar från korankravaller: ”Vill undvika våld”

Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 14 apr 2022 2022-04-14
E-post 1767

Polisen drar sig tillbaka från ett våldsamt upplopp i stadsdelen Skäggetorp i Linköping, där en polisbil har satts i brand.

– Vi vill undvika våld och det är med anledning av det som vi har dragit oss undan, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund till Aftonbladet.

En polisbil har satts i brand under ett våldsamt upplopp i Linköping, rapporterar Aftonbladet. Enligt Expressen har upploppet brutit ut i samband med en allmän sammankomst som Rasmus Paludan håller i stadsdelen Skäggetorp.

Rasmus Paludan skulle hållit tal vid 15.30 men enligt Expressen har han strax innan klockan 17 på kvällen fortfarande inte kunnat hålla tal. Paludan har även uppgett att han har för avsikt att bränna en koran och visa upp en bild av profeten Muhammed.

Läs även: Molotovcocktails och rörbomber mot polis under korankravallerna i Malmö

På en film från händelsen ser man hur en person står på en polisbil medan en annan person försöker slå in bilens ruta. En person hörs ropa ”Allahu akbar”.

Polisen uppger att en polisbil har förstörts genom brand. Räddningstjänsten är på plats för att bistå polisen.

– Vi har hjälpt till att släcka två bilbränder, bland annat, säger Peder Helmer, vaktahavande befäl på räddningstjänsten i Östra götaland, till Aftonbladet.

Efter angreppet ska polisen valt att dra sig tillbaka för att ta ett nytt beslut om hur arbetet ska fortsätta.

– Vi vill undvika våld och det är med anledning av det som vi har dragit oss undan, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund till Aftonbladet.

På en film som delas på Twitter ser man hur polisen retirerar. Där syns också hur en person stulit en polisjacka.

Läs även: SVT-reporter utreds efter Paludan-demonstration

Läs även: Paludan svensk medborgare – lovar bränna 200 koraner i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag