Polisbil voltade när rånare beväpnade med automatvapen prejades av vägen

  • Fredag 2 jun 2017 2017-06-02
E-post

STOCKHOLM Beväpnade rånare sköt under eftermiddagen skarpt i samband med ett rån mot ett växlingskontor i Stockholms­förorten Akalla. Under en efterföljande biljakt prejades rånarnas flyktbil av vägen och såväl flyktbilen som en polisbil körde av vägen och hamnade på taket.

Det var strax efter klockan två på eftermiddagen som tre beväpnade och maskerade rånare slog till mot ett växlings­kontor i Akalla centrum i nordvästra Stockholm. Enligt Aftonbladet sköt rånarna, som var beväpnade med automatvapen, skarpt inne på växlingskontoret mot personalen som ska ha räddats tack vare ett pansarglas. Kvällstidningens uppgift om skottlossning i samband med rånet är emellertid inget som polisen kan bekräfta.

– Jag har inga uppgifter om det som jag kan gå ut med. Vi styrs av polisinsatschefen och det har inte lämnats några sådana uppgifter till oss, säger polisens press­talesman Sven-Erik Olsson till Nyheter Idag.

Polisen tog upp jakten på rånarna och i samband med det prejades rånarnas flyktbil av en polisbil. Kollisionen ledde till att båda bilarna körde av vägen, voltade och hamnade på taket.

– Den trafikhändelsen kommer utredas. Jag vet inte vad som föranlett det, det är inget jag kan kommentera, säger Olsson och tillägger:

– Det var i samband med ett förföljande i alla fall, den saken är klar, och det här fordonet försökte undkomma.

Såväl de båda poliserna i den efterföljande polisbilen som de tre jagade rånarna har förts till sjukhus för vård. Ingen av de fem uppges ha livshotande skador.

– Jag har inga uppgifter om att någon inblandad är allvarligt skadad, säger Olsson.

Bortsett från de fem som fördes till sjukhus efter kollisionen ska ingen mer ha kommit till skada i samband med rånet.

De tre rånarna beskrivs som ”tre yngre män”. Olsson vill inte kommentera om de är kända av polisen sedan tidigare eller ej. Polisen ska nu utreda om de varit ensamma om att genomföra rånet eller om fler varit inblandade i det.

Rätt eller fel av polisen att ta i med hårdhandskarna mot våldsbrottslingar?
1300 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag