Polisen får skulden för stenkastning och bränder i Trollhättan

Stenar ligger på gatan efter oroligheterna. Foto: Rita Paulsson Svensson
  • Lördag 3 sep 2016 2016-09-03
E-post

TROLLHÄTTAN Dåligt bemötande från en eller flera poliser är orsaken till omfattande stenkastning, skadegörelse och bränder. Det rapporterar Sveriges Radio som har talat med polischef Gunilla Gevreus. – Man har reagerat på hur den polisen har betett sig, säger hon till den statliga mediejätten.

Händelserna med omfattande stenkastning, skadegörelse och bränder kom att jämföras med kriget i Beirut av lokalpolitikern Rita Svensson Paulsson (L). När hon vandrade genom området när oroligheterna pågick fick hon tillbaka minnen från kriget i Libanon.

– Varför finns det inte fler politiker här ute? Jag blir arg, jag vet inte vad jag ska säga. Varför står inte de ansvariga där med polisen utanför området om de inte vill gå in här? Varför? frågade hon sig i en video som publicerades på Facebook.

Polisen tar på sig skulden

Upprinnelsen till de mycket omfattande oroligheterna där en hel stadsdel i praktiken fick stängas av på grund av stenkastande människor och brinnande bildäck har sin grund i att en polisman haft ett ”buffligt beteende” och ”dålig kommunikation” med de boende i området.

När Sveriges Radio talar med polischef Gunilla Gevreus säger hon samtidigt att det inte handlar om något rasistiskt utspel.

– Nej, det är inget jag har hört. Det är något som skulle kunna ha hänt mot vilken individ som helst. Inget rasistiskt alls, säger hon till Sveriges Radio.

Det var dagen efter att en kvinna i 70-års åldern blivit utsatt för stenkastning som polismannens buffliga beteende ska ägt rum, berättar Fria Tider. Det är däremot oklart om det buffliga beteendet är kopplad till stenkastningen mot 70-åringen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag