Polisen har gripit man som våldtog 15-årig flicka i Norrköping i helgen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 14 aug 2017 2017-08-14
E-post 573

NORRKÖPING Polisen har gripit den man som misstänks ha våldtagit en 15-årig flicka i Norrköping i helgen. Det kan Nyheter Idag berätta idag.

Flickan anmälde under lördagskvällen att hon våldtagits i ett skogsområde i södra Norrköping, nära Gamla Övägen, inte långt från Vrinnevisjukhuset. Våldtäkten ska ha inträffat vid sextiden på kvällen.

Anders Selevik är utredare på Grova brott i Norrköping:

– Det sitter en person frihetsberövad för den våldtäkten, så vi jobbar med utredningsarbetet i sedvanlig metodik, säger han till Nyheter Idag.

– Han är i 20-årsåldern kan du skriva.

Mannen var tidigare okänd för den flicka han förgrep sig på.

– Det fanns ingen tidigare bekantskap eller så, säger Selevik.

Enligt Selevik är mannen känd av polisen sedan tidigare. Han kan inte svara på om mannen är svensk medborgare eller säga något annat om hans bakgrund.

Polisen vill inte gå in på vad flickan gjorde i skogen när hon utsattes för brottet. I området finns det gott om skogsstigar.

Det ska inte ha funnits några andra på platsen när våldtäkten utfördes, däremot har polisen förhört personer som kan kopplas till de inblandade.

– Det finns andra personer också som är hörda i ärendet som har koppling till såväl offer som gärningsman, men mer vill jag inte kommentera, säger Anders Selevik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag