Polisen hittade 18 sovande flyktingpojkar i ödehus i Mölndal

Strax söder om Göteborg i Mölndal hittades pojarna i ett ödehus. Foto: Google Maps
  • Torsdag 3 dec 2015 2015-12-03
E-post 230

GÖTEBORG Totalt 18 sovande flyktingbarn har påträffats av polis i ett ödehus i Mölndal söder om Göteborg. Det rapporterar Sveriges Radio P4 som talat med polisens presstalesman. – Jag har ingen exakt ålder, men enligt uppgift ska de vara från yngre tonåren och uppåt, säger polisen.

Det började med att polisen fick in en anmälan om att ett antal personer troligtvis olovligen har bosatt sig i ett ödehus. När polisen väl anlände till platsen fann de 18 sovande pojkar.

– Det var anmälare som hade sett att det bosatt sig folk i huset, som enligt uppgift tillhör Mölndals kommun. Vi åkte dit och i huset påträffade vi 18 pojkar som låg och sov, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland, till Sveriges Radio P4.

Sveriges Radio berättar att två av pojkarna ska ha gripits, misstänkta för stöld av en mobiltelefon samt att 16 pojkar är misstänkta för olaga intrång. Var flyktingpojkarna kommer ifrån vet inte polisen och ärendet har lämnats över till sociala myndigheter.

– När vi var klara där så har socialtjänsten tagit över och tagit hand om de flesta av dem, men exakt vad som har hänt efter vår insats har jag ingen kännedom om, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Den senaste tiden har flera larmrapporter kommit från olika myndigheter, inte minst Migrationsverket, om att staten tappat kontrollen på de människor som söker sig till Sverige. Myndigheterna har varnat för att ett stort antal människor kan befinna sig i Sverige bortom myndigheternas vetskap, alltså att de går under jorden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag