Polis inväntar begäran att riva migranternas tältläger

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 5 Nov 2018 2018-11-05
E-post 702

SOLNA Ett tältläger som migranter har satt upp i Solna får stå kvar tills kommunen begär att de boende ska avhysas. Enligt kommunens pressansvarige har man inte gjort det ännu, men man besökte de boende på måndagen.

Flera medier har rapporterat att ett 15-tal personer som tidigare bodde på Solna kommuns flyktingboende har vräkts och tvingas sedan fredagen att övernatta i tält. Skälet är att deras bostadskontrakt har löpt ut efter en tvåårig så kallad etableringsperiod. Nu behandlas de som vilka hemlösa som helst i kommunen.

Men på platsen råder campingförbud och migranterna får alltså egentligen inte tälta där. Nyheter Idag har talat med kommunens pressansvarige, Rasmus Sandsten, som säger att det är upp till Solna stad att be polisen vräka migranterna ännu en gång.

– Det ska gå en formell begäran från staden till polisen, men det har inte gjorts än. Däremot har socialförvaltningen varit på plats med sitt uppsökarteam och träffat de här personerna för att verkligen tydliggöra vilket akut stöd staden kan ge, säger han.

– Vi ville absolut göra det först innan vi går vidare med en formell avhysning.

Polisen har varit hos migranterna under helgen och bett dem riva sina tält. En begäran som alltså inte hörsammades.

Nyheter Idag besökte tältlägret på Bredkilsbacken i Solna sent på söndagskvällen och tidigt på måndagsmorgonen – och fann att tälten var tomma.

Läs mer: Tältbluffen: Migrantlägret i Solna tomt

På Twitter har flera reagerat över Nyheter Idags artikel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag