Polisen jagar blond man efter larm om våldtäkt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 24 maj 2019 2019-05-24
E-post 999

STOCKHOLM På torsdagskvällen ska en kvinna i 20-årsåldern ha blivit våldtagen på Djurgården i Stockholm. Polisen väljer att gå ut med signalement på förövaren som uppges vara en jämnårig blond man.

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som polisen fick larmet om att en kvinna blivit våldtagen på Djurgården. Man höll förhör med kvinnan och gjorde en teknisk undersökning på platsen. Polisen letade även efter gärningsmannen men vid 9-tiden på fredagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

Kvinnan har uppgett att förövaren är en blond man i 20-25-årsåldern – uppgifter som polisen har lagt ut på sin hemsida. Det är dock inte alltid som man väljer att gå ut med signalement offentligt.

– Det var det hon uppgav och det är ett ganska generellt signalement, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

– Jag får alltid frågan om vad kvinnan uppgav, och då tänkte jag att då skriver vi det istället.

Mats Eriksson menar att det ibland finns skäl att inte ge ut signalement. Det kan handla om att polisen har fått motstridiga uppgifter och att det då skulle bidra till förvirring att lämna ut det. Polisen kan också ”av utredningsskäl” välja att hålla uppgifterna för sig själva.

Läs även: Åkesson attackerad med smällare efter väljarmöte

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag