Polisen kraftsamlar efter skjutning mot flerfamiljshus

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 8 Dec 2018 2018-12-08
E-post 183

MALMÖ Flera personer blev beskjutna i natt när de skulle gå in genom en port till ett flerfamiljshus. Polis har hittat flera skotthål i fastigheten och genomfört teknisk undersökning. Nu förstärker polisen med bevakning i området, så kallat ”trygghetsskapande arbete”.

Ännu en skjutning har inträffat i Malmö. Den här gången var det en grupp personer som blev beskjutna natten till lördagen när de skulle gå in genom en port till ett flerfamiljshus vid Regementsgatan/Major Nilssons gata. Ingen människa skadades i skjutningen men polisen konstaterar på sin hemsida att de funnit skotthål på platsen.

Platsen spärrades av och polisen sökte av området med en specialsökhund. Även dörrknackning sattes in för att hitta eventuella vittnen till skottlossningen. Samtidigt uppmanas allmänheten inkomma med tips och observationer till polisen.

Strax efter klockan elva på lördagen meddelar polisen att de sätter in så kallat ”trygghetsskapande arbete”. Det betyder att polisen kommer närvara vid den fastighet som nattens skottlossning ägde rum. ”Syftet är att vara trygghetsskapande, samt att finnas tillgänglig för att kunna ta emot tips och iakttagelser”, skriver polisen på sin hemsida.

Vidare efterlyser polisen uppgifter om personer eller fordon som befunnit sig på platsen mellan 24.00 och fram till 04.00. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag