Polisen larmar: Fritidsgård har blivit ”värmestuga för kriminella”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 13 nov 2020 2020-11-13
E-post 729

BORÅS Enligt polisen har Borås kommuns mötesplats Hässlehuset, som har en öppen ungdomsverksamhet, blivit en ”värmestuga för kriminella”. Det rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisen har slagit larm till kommunen om att maskerade gängkriminella uppehåller sig bland barnen på fritidsgården i området Hässleholmen i Borås.

– Vi har exempel på väldigt unga personer som har utnyttjats av de kriminella nätverken för att springa ärenden. Det är en inkörsport som vi måste stänga och låsa igen för all framtid, säger Peder Englund, chef på kommunens säkerhetsavdelning, till radion.

Nadim Ghazale, kommunpolis i Borås, tycker inte att kommunen gör tillräckligt för att hålla de kriminella borta.

– När det blir kallt så drar man sig inåt och då måste kommunen hjälpa oss att sätta gränser, säger han till P4 Sjuhärad.

Peder Englund påpekar att det inte alltid är så lätt.

– Personalen vet ju inte alltid vilka individer det är som är med i de kriminella nätverken, och vet de det så finns det så klart en oro i att be dem lämna. Begår de inga brott har de svårt att argumentera för varför de inte får vara där.

Läs även: Sarnecki: Fritidsgårdar ”har aldrig visat sig förebygga brott”

Läs även: Tolvåring skulle köpa ostbågar – hotades med kniv av rånarliga

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag