Polisen släpper signalement på ”ljushyad” man misstänkt för brutalt överfall

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 4 jul 2019 2019-07-04
E-post 361

TYRESÖ Efter ett oprovocerat och brutalt överfall på en kvinna vid en sjö i Nacka går polisen ut med signalement på en misstänkt gärningsman som beskrivs som ”ljushyad” med kortklippt frisyr. 

På söndag kväll blev en 55-årig kvinna överfallen och grovt misshandlad av en okänd man när hon skulle sola vid Källtorpssjön i Nacka.

Kvinnan blev slagen i huvudet med vad polisen tror var en sten, och fördes allvarligt skadad i ambulanshelikopter till sjukhus.

Läs även: Solande kvinna överfallen och grovt misshandlad – polisen söker vittnen

Polisen i Tyresö var tidigt ute och efterlyste vittnen, och nu har man gått ut med ett signalement på en misstänkt gärningsman.

Personen beskrivs som ljushyad, 30 – 45 år med kortklippt frisyr och iklädd blå t-shirt och shorts.

Polisen skriver också att man ”av utredningstekniska skäl inte kommentera eller lämna någon mera information än ovan i nuläget”.

Den som befunnit sig i området runt Källtorpssjön vid Hellasgården på söndagen den 30/6 mellan klockan 17:30 – 19:45, i synnerhet på de höga klipporna i sjöns östra del, uppmanas kontakta polisen via polisens kontaktformulär.

Man kan också ringa på telefonnummer 11414. Då ska man ange ärendet Hellasgården 2019-06-30.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag