Poliser körde in i stolpe – två till sjukhus

Poliser som arbetar. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Fredag 13 maj 2022 2022-05-13
E-post

NYKÖPING Två poliser har skadats och förts till sjukhus efter att ha krockat med en lyktstolpe under en biljakt, rapporterar SVT.

Det var runt midnatt som polispatrullen inledde jakten på en bil som vägrade stanna på polisens uppmaning. Kort därpå krockade polisbilen med en lyktstolpe på Lennings väg i Nyköping.

Krockkuddarna utlöstes och poliserna behövde hjälp att ta sig ut.

– Räddningstjänsten fick klippa av taket från polisbilen så man kunde ta ut poliserna på ett säkert sätt. De var vakna och talbara. En av poliserna klagade på smärtor i höften och den andra i nacke, berättar Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl, för SVT.

Poliserna togs med ambulans till sjukhus och hade enligt initiala uppgifter lindriga skador.

Den förföljda bilen hittades i närheten av platsen där poliserna krockat.

– På bilen sågs skador och det framkom att de försökte medvetet preja polisbilen vilket gjorde att de hamnade i stolpen, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen grep en man i 30-årsåldern som gömde sig i en buske. Han är nu anhållen misstänkt för försök till grov misshandel.

Läs även: Polis trodde sig bli skallad – misshandlade omhändertagen

Läs även: Polisens oro – hela landet blir som Rinkeby: ”Började så här”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag