UPPDATERAD: Polisförbundet arrangerade manifestation om högre löner – bjöd in alla riksdagspartier utom SD

Foto: Twitter
  • Onsdag 13 jun 2018 2018-06-13
E-post 1809

Efter onsdagens partiledardebatt höll Polisförbundet en manifestation för högre löner på Mynttorget utanför Riksdagshuset. På Twitter bjöds samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna in. UPPDATERAD.

Polisförbundet med ordförande Lena Nitz i spetsen sparkade igång sin kampanj #flerpoliser med en manifestation med ballonger på Mynttorget. Först hade man tänkt att ha en ballong för varje polis som sagt upp sig. Men det blev för många. Både aktiva poliser, allmänhet och politiker bjöds in på Twitter.

Läs även: ”Klart man ska gå ut med signalement” Sverigedemokraternas Katja Nyberg i stor intervju

Men ett parti glömdes bort i inbjudan. Ingen representant från Sverigedemokraterna bjöds dit. Något som flera poliser hört av sig till Nyheter Idag och anmärkt på.

Det uppmärksammades även på Twitter av bland annat riksdagskandidaten Sven Pernils (SD).

 

När väl manifestationen drog igång dök enligt Polisförbundets kommunikationschef Jenny Engdahl-Westbratt företrädare för Liberalerna och Moderaterna upp. Samt även SD:s rättspolitiske talesperson Adam Marttinen – trots att han inte var inbjuden.

Nyheter Idag har ingen uppgift om de övriga fem riksdagspartierna.

Varför bjöd ni inte in Sverigedemokraterna i den tweet som gick ut?

– Den gick ut till partiledare, säger Jenny Engdahl-Westbratt.

Den gick ut till Roger Haddad, han är inte partiledare för Liberalerna, utan deras rättspolitiske talesperson (även Tomas Tobé (M) är taggad i tweeten).

– Jag kan inte riktigt svara på det, säger Engdahl-Westbratt som säger att tweeten kommer från Polisförbundets kommunikationsavdelning.

Uppdatering: I en tweet skriver Polisförbundet att det var ett misstag och pekar på att man tidigare bjudit in SD och SDU till arrangemang.

I en uppföljande tweet konstaterar Polisförbundet också att man i mer närliggande tid bjudit in SD.

 

Foto: Nyheter Idag

Finns det några partier ni inte vänder er till i den här kampanjen?

– Naturligtvis så har vi olika partier som vi ser att vi har mer eller mindre gemensamt med. När det gäller Sverigedemokraterna så är det svårt att sitta som förtroendevald om man är medlem i Sverigedemokraterna.

Svårt? Får man vara förtroendevald eller inte om man är medlem i SD?

– Nej, liksom i de flesta andra TCO-förbund så kan man inte vara förtroendevald då, säger Jenny Engdahl-Westbratt som är tjänsteman. Ansvariga för olika policybeslut är Polisförbundets förtroendevalda.

Något förbud mot medlemskap i något annat riksdagsparti finns inte idag.

I september är det kongress för Polisförbundet då ett eventuellt beslut om att ändra ett ”SD-förbud” kan fattas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag