Polisjakt efter mördare med vägspärrar på Lidingöbron – skjuten person hittad i bil

Foto: Privat
  • Måndag 24 aug 2020 2020-08-24
E-post

LIDINGÖ En eller flera misstänkta mördare jagas av polisen efter att man har hittat en person som skjutits till döds i en bil på Lidingö. På måndagsförmiddagen upprättade polisen vägspärrar och kontrollerade alla bilar som körde ut från Lidingö via Lidingöbron.

Klockan 10.00 åkte en polispatrull till Lidingö efter att flera personer ringt in om att man sett en avliden person i en bil strax söder om Lidingö centrum, något Aftonbladet rapporterat om.

I bilen hittade polisen en död person som hade blivit skjuten. En förundersökning om mord har inletts meddelar polisen på sin hemsida.

Omfattande avspärrningar upprättades omgående och ett tiotal polisbilar är i området.

– Det är ett jävla pådrag, säger en person som är på Lidingö som Nyheter Idag talat med.

– Det är en polishelikopter i luften och polisens insatsstyrka har spärrat av vägen ut från Lidingö. Man kontrollerar varje bil som åker ut. Alldeles nyss satte man upp ytterligare en avspärrning där man kontrollerar bilar inne på Lidingö, på Södra Kungsvägen vid Elonbutiken.

En boende i närheten säger till Aftonbladet att han hörde skottlossningen.

– Jag hörde tre skottsalvor, det lät som nio, tolv skott som avlossades, från ett automatvapen. Stax efter hörde man en bil som accelererade och körde iväg därifrån.

Polis har inte uppgett ålder, kön eller nationalitet på den skjutne.

Polisens tekniker genomför en undersökning av bilen, som står på Södra Kungsvägen mittemot Elon Lidingö. Bilen ägs av ett företag inom socialomsorgsbranschen som bland annat har stödboenden på Lidingö.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag