Polisjakt i Danmark: Man misstänkt för yxattack sågs råna en bank

Foto: Politi
  • Måndag 19 feb 2018 2018-02-19
E-post 116

DANMARK En man misstänkt för att ha attackerat två personer med en yxa i Danmark tros nu ha rånat en bank. Polisen jobbar för fullt med att hitta personen och uppmanar allmänheten att hålla sig på avstånd om de ser honom.

Under lördagen den 17 februari utsattes två personer i Danmark för en yxattack av en 29-årig man. Mannen som misstänks för att attackera de två personerna med en yxa misstänks nu ha rånat en bank, uppger DR.

Polisen gick idag den 19 februari ut med ett meddelande om att de jobbar med teorin att samma person som utförde en yxattack för två dagar sen har idag den 19 februari rånat en bank med en kniv. Mannen gick in i banken, tog fram en kniv och tvingade de anställda att lägga sedlar i en påse.

Danska polisen har nu gått ut med att de söker en man som är ungefär 170 cm lång, har krulligt hår och har brun hudfärg.

Den misstänkta banrånaren ska ha flytt platsen med en bil som blivit stulen under söndagskvällen i Köpenhamn. Enligt vittnen på plats ska mannen ha kört snabbt mot sjukhuset i området för att sedan försvinna åt ett okänt håll.

Polisen grundar sin teori om att det är samma gärningsman på signalementen och på bilder som togs vid både yxattacken och bankrånet.

Danska polisen uppmanar allmänheten att kontakta polisen om de ser mannen men att de ska inte under några omständigheter närma sig honom eftersom han kan vara farlig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag