Poliskälla: Ökänt invandrargäng misshandlade pappan grovt i Mall of Scandinavia när han skulle rädda sonen

Foto: Arild Vågen / Wikimedia Commons samt egen grafik
  • Söndag 1 apr 2018 2018-04-01
E-post 6556

STOCKHOLM I panik springer den underåriga grabben till en Tesla-butik i köpcentret och ringer sin pappa. Pappan och ytterligare en släkting kommer till undsättning och de går sedan till ett parkeringsgarage. Där blir pappan grovt misshandlad av invandrargänget med svåra ansiktsskador som följd.

Nyligen rapporterade flera medier om en misshandel i Mall of Scandinavia i centrala Stockholm, där en man i 45-årsåldern blev svårt misshandlad. Enligt flera medier försökte mannen ”avstyra ett ungdomsbråk”, men Nyheter Idag erfar via en poliskälla att mannen i själva verket försökte rädda sin egen son från det bestialiska invandrargänget från södra Järva.

Det börjar med att grabben, som är mellan 15 och 17 år gammal befinner sig i köpcentret med sin flickvän. Där möter han invandrargänget om ungefär tio personer, som enligt poliskällan nästan uteslutande består av somalier.

– Som vi bedömer det var syftet att helt enkelt mucka gräl, säger poliskällan till Nyheter Idag.

Pojken flyr till en butik där Tesla-bilar säljs och därifrån ringer han till sin pappa. Något senare anländer pappan tillsammans med en släkting och de går mot ett parkeringsgarage. Där väntar gänget som tidigare försökt mucka gräl.

– När pappan försöker föra ut sonen ur gallerian blir han gravt misshandlad av det här gänget och även sonen blir misshandlad. Misshandeln sker i parkeringsgaraget.

– Det var ett fullsatt centrum men ingen ingrep.

Slog och sparkade pappan i ansiktet

Poliskällan berättar att pappans skador blev mycket svåra och att det var ”rejält med stryk”. I första hand har pappan fått både slag och sparkar i ansiktet och misshandeln bedöms som grov. Mycket talar för att polisen kommer lyckas lagföra åtminstone några av gärningsmännen.

– Det finns vittnen och övervakningsfilm. En person är anhållen, han är född 2001 alltså 16 år gammal.

Gärningsmännen består nästan uteslutande av somalier, berättar poliskällan.

– Det här är ett gäng somalier från södra Järva. Gänget är kända av polis sedan tidigare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag