Poliskvinna omkom vid biljakt – Men den jagade mannen har redan släppts

  • Fredag 6 Nov 2015 2015-11-06
E-post 531

INRIKES Den man i 30-årsåldern som natten till igår greps efter en biljakt genom Västerbotten, då en poliskvinna tragiskt omkom, har redan släppts på fri fot. – Det krävs särskilda skäl för att hålla personer frihetsberövade, säger polisens förundersökningsledare Mats Bruhn.

Mannen är bland annat misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och vårdslöshet i trafik efter att såväl den jagade mannens bil samt en efterföljande polisbil kört av vägen och hamnat upp och ned i Viskasjön i Fredrika i Åsele kommun.

– Det finns ytterligare någon brottsrubricering, han har inte stannat på polismans tecken bland annat. Det kan finnas någon till, men det är i huvudsak de brottsrubriceringarna, säger polisens förundersökningsledare Mats Bruhn till Nyheter Idag.

Trots den vådliga biljakten genom Västerbotten, som slutade med att en poliskvinna avled och ytterligare en skadades allvarligt, har mannen redan släppts på fri fot.

– Åklagaren har gjort en bedömning och det krävs särskilda skäl för att hålla personer frihetsberövade och de skälen fanns inte i det här fallet, säger Bruhn.

– Det pågår en förundersökning för att utreda vad som har skett och så vidare och den får ha sin gång.

Polisens presstalesman Peder Jonsson, som Bruhn hänvisar ytterligare frågor till, har inga nya uppgifter om hur tillståndet är för den kvinnliga polis som skadades allvarligt.

– Nej, det har jag inte, säger han.

Gårdagens dödsolycka utreds just nu och polisen vill inte kommentera hur det kunde komma sig att de båda bilarna körde av vägen.

– Det genomfördes en omfattande undersökningen på olycksplatsen igår, men sedan fortsätter utredningen. Det ska hållas ytterligare förhör och samlas in ytterligare information, så det är för tidigt ännu att i nuläget ha någon uppfattning, säger Jonsson.

Se även:
Polis omkom i samband med biljakt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag