Politiker lämnar M och sina uppdrag efter stödet till Hamasterrorn

Bild: Moderaterna i Falköping/Fars Media Corporation/CC BY 4.0
  • Tisdag 10 okt 2023 2023-10-10
E-post 0

På måndagen avslöjade Nyheter Idag att Zeynab Hussaini, moderat lokalpolitiker i Falköping, hyllat Hamas terrorattack mot Israel som ”självförsvar”. Nu meddelar Moderaterna att hon lämnat partiet och sina uppdrag.

Hussaini skrev i ett engelskspråkigt inlägg på plattformen X på lördagen att ”det som händer nu kallas självförsvar” som svar på ett inlägg från staten Israels X-konto.

I ett annat engelskspråkigt inlägg, denna gång som svar på ett inlägg från Israeliska försvarsmakten IDF, skrev Hussaini att ”det här är vad som händer när man driver människor till desperation genom årtionden av våld och etnisk rensning.

Nyheter Idag har utan framgång sökt Zeynab Hussaini och Moderaterna i Falköping med frågor om huruvida Hussainis inlägg är förenliga med uppdrag som förtroendevald för Moderaterna.

På måndagen sade emellertid Niklas Claesson, chefsombudsman på Moderaterna i Västra Götaland, till Bulletin att Husseini lämnat partiet och sina uppdrag.

– Hon lämnar nu sina kommunala förtroendeuppdrag och hon har lämnat partiet. Detta eftersom hennes inställning till de aktuella händelserna inte är förenliga med att företräda Moderaterna, säger han till sajten.

Läs även: M-politiker om Hamas terror: ”Det kallas självförsvar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag