Problem att publicera artiklar på Facebook

Nyheter Idags Facebooksida. Foto: Faksimil Facebook
  • Torsdag 23 aug 2018 2018-08-23
E-post 136

SVERIGE Det är just nu problem för flera Facebookanvändare att publicera länkar till tidningsartiklar på Facebook. Bland annat har Nyheter Idag drabbats, men även sajter som Aktuellt Fokus och sidor driftade av politiska partier.

Sedan torsdagsmorgonen har Nyheter Idag upplevt problem med att publicera länkar till nyhetsartiklar på vår Facebooksida. Liknande problem har även vänstersajten Aktuellt Fokus men även politiska partier som Sverigedemokraterna.

En som upplever problemet är Simon Alm, ordförande för SD Uppland. Eftersom det är pågående valrörelse upplevs problemet som särskilt besvärande.

— I Uppsala har vi väldigt svårt att nå ut via traditionella medier så Facebook är för oss en extra viktig kanal för att nå väljare. Bara det enskilda raderade inlägget innebär ju att tiotusentals går miste om en värdefull del av vår politiska kommunikation, säger Alm.

Rapporterna om samma eller likartade problem kommer från en rad olika aktörer med olika politisk bakgrund. Emellertid är det inte ett problem som drabbar alla. Vid en kontroll förefaller sajten Breakit, som rapporterar om teknik och ekonomi, haft möjlighet att publicera länkar till nyhetsartiklar på sin Facebooksida under dagen.

Enligt internationella medier antas problemet bero på en så kallad ”bugg” hos Facebook. Den engelskspråkiga sajter Independent rapporterar att användare världen över upplever samma problem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag