Prostitution bedrevs hos Migrationsverkets förvar

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild Migrationsverket
  • Onsdag 24 jan 2018 2018-01-24
E-post 416

VÄSTRA GÖTALAND På en av Migrationsverkets förvar i Kållered uppger polisen att det har pågått prostitution. Två ryska 20-åringar ska ha varit involverade i verksamheten och det var personalen på plats som först meddelade polisen.

Enligt polisen bedrevs det prostitution i Migrationsverkets lokaler i Kållered under 2017. Lokalerna fungerar som förvar för människor som ska avvisas eller utvisas. Polisen upptäckte att två prostituerade kvinnor i 20-årsåldern bedrev prostitution i lokalerna, det uppger Sveriges Radio.

De två prostituerade kvinnorna i 20-årsåldern är från Ryssland och omhändertogs av polisen under våren 2017 för att placeras i Migrationsverkets lokaler i Kållered.

– De togs i förvar på utlänningslagen och blev avvisade av gränspolisen. Under tiden de satt i förvar var det möjligt för dem att bedriva sin prostitutionsverksamhet på förvaret, säger Lars Skoglund som är kommissarie vid gränspolisen i region Väst, till Sveriges Radio.

Gränspolisen uppger att det var personalen på förvaret som upptäckte att aktiviteterna ägde rum och meddelade polisen.

Torbjörn Nyberg är chef för Migrationsverkets samtliga förvar och han uppger att han inte fått in information om att det skulle pågå prostitution på någon av myndighetens förvar.

– Nej det är ingenting jag känner till. Det är polisens uppdrag, de är brottsutredande, berättar Nyberg, till Sveriges Radio.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag