Protesterade mot sonens död – döms till 100 piskrapp

Bild: Faksimil Instagram
  • Lördag 30 jul 2022 2022-07-30
E-post 141

Sonen sköts i huvudet av iransk säkerhetspolis under demonstrationer mot regimen i Iran. Nu döms den sörjande modern till 100 piskrapp efter att ha arrangerat en minnesstund i protest mot sonens död.

Den sörjande modern Mahboubeh Ramezani har dömts till 100 piskrapp för att ha protesterat mot mordet på hennes 18-åriga sonen Pejman Gholipour, som sköts ihjäl av säkerhetspolis under demonstrationer mot regimen i Iran i November 2019, rapporterar Daily Mail.

Läs även: Islamistisk jämställdhet när Indonesien börjar med kvinnliga piskare

Demonstrationerna i november 2019 bröt ut på grund av att regimen höjt bensinpriset i landet, och minst 304 demonstranter dödades enligt Amnesty International.

Den 18 november 2021, på årsdagen av sonens död, greps Ramezani av säkerhetsstyrkor då hon höll en minnesstund för sonen i byn Malat, där han är begravd. Även andra släktingar och sörjande greps och fick sina telefoner beslagtagna vid räden.

”Min mors enda brott är att hon söker rättvisa. Det är det viktigaste skälet till att de fruktar henne. De fruktar henne för att hon inte för ett ögonblick har lagt ned fotot av Pejman” skriver Mahboubeh Ramezanis andra son Peyman i ett inlägg på Instagram.

Läs även: Iransk ayatolla varnar för vaccinerade: ”De har blivit homosexuella”

Läs även: När iransk hårdrock möter sharia – 12,5 års fängelse och spöstraff

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag