Publicerar namnet på Instagram: Cissi Wallin anklagar tung medieprofil för våldtäkt

Här namnger Wallin den utpekade mediekändisen. Nyheter Idag har pixlat namnet.
  • Måndag 16 okt 2017 2017-10-16
E-post 529

STOCKHOLM En mycket välkänd samhällsdebattör på en av Sveriges största tidningar pekas ut med namn av Cissi Wallin som våldtäktsman. ”Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste ’sug då, sug!'”, berättade Wallin tidigare om händelsen.

Pressetik Därför namnger vi ej

Nyheter Idag är anslutet till det pressetiska systemet varför vi måste förhålla oss till ett antal etiska ställningstaganden. Den man Wallin pekar ut som våldtäktsman har inte blivit lagförd för brottet.

Med anledning av det bedömer vi att publicitetsskadan är oförsvarlig om Nyheter Idag skulle publicera namnet. Den bedömningen kan ändras i framtiden om nya uppgifter framkommer.

”Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig 2006 heter [borttaget av Nyheter Idag]. Jag anmälde 2011, först då orkade och vågade jag. Men har inte orkat eller vågat outa. Förrän nu”, inleder medieprofilen Cecilia Wallin ett inlägg på sin Instagram.

Hon syftar på en händelse hon tidigare beskrivit hos Nyheter24, men då utan att namnge den mäktiga mediemannen.

”Bland annat minns jag att jag vaknade till av att han kravlat upp mot mitt ansikte och försökte trycka in sin kuk i min mun medan han väste ’sug då, sug!'”, berättade hon tidigare hos Nyheter24.

I samma artikel berättar Wallin hur flera tjejer har blivit utsatta för sexofredanden från samma medieprofil, men att ingen vågat anmäla eller agera emot honom då han upplevs ha stor makt. Även på sin Instagram återkommer Wallin till varför mediemannen kommit undan med våldtäkter och sexofredande, samt mediekollegornas tystnad.

”Det är toppen av isberget. En glimt av den enorma patriarkala tystnadskultur som råder. Män med makt. Hur de tillåts hålla på. I åratal. Hur många kvinnor kan de utsätta innan de förlorar sina fina positioner? Hur kan chefer, kollegor och vänner som mycket väl vet vad som pågått/pågår hålla dessa as om ryggen?

Nyheter Idag har sökt Cecilia Wallin för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag