Rågsvedsbor hyllar lag om vistelseförbud

Bild: Arild Vågen/CC BY-SA 3.0
  • Måndag 18 mar 2024 2024-03-18
E-post 0

Den 1 februari började en ny lag gälla som innebär att polisen kan ge personer vistelseförbud på vissa platser. I Stockholmsförorten Rågsved har polisen hunnit porta fem personer från tunnelbanestationen, centrumet och intilliggande skolor, vilket har gett resultat enligt Rågsveds-borna.

– Det har definitivt blivit lugnare. De här stora gängen hänger inte här längre. Jag tror en del har blivit bortplockade, häktade och så vidare, och med den nya lagen har även småkillarna försvunnit, säger Harry som bott i Rågsved sedan 70-talet, till Expressen.

– De gjorde precis som de ville. Sålde framför barn. De ägde oss och vi förlorade kunder. Nu kommer kunderna tillbaka och alla i området pratar om den nya lagen. Det är 100 procent lugnare, säger en lokal företagare till tidningen.

– I början kände jag mig otrygg. En massa folk sprang in och ut så jag fick be dem gå och det var några konflikter som gjorde mig rädd, men nu är det stor skillnad. Det är mer ordning, säger Anna Perera, vars make driver fiket Bullbon.

– Så vistelseförbudet är bra. Nu vill jag se samma sak i Skärholmen, tillägger hon.

Läs även: Kriminella portas från förorter med ny lag

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag