Rånare glömde körkort på brottsplatsen – döms till sex års fängelse

Bild: Cambridgeshire Police
  • Onsdag 17 maj 2023 2023-05-17
E-post

Patrick Muddiman, 38, döms till sex års fängelse för att ha rånat en butik i Brampton i Storbritannien. Polisen hade god hjälp av Muddiman själv under utredningen, då han glömde sin plånbok med sitt körkort på brottsplatsen, rapporterar Metro UK.

Det var den 3 mars som Muddiman genom hot fick personalen på butiken att överlämna omkring 120 pund i lägre valörer. När Muddiman fick veta att personalen inte kom åt 20-punds-sedlarna krävde han att få ett paket cigaretter istället.

Två kunde försökte ingripa, men Muddiman tog sig ur den ena kundens grepp och slog den andra kunden innan han flydde från butiken.

Kvar på brottsplatsen lämnade Muddiman emellertid sin plånbok som innehöll hans körkort, och kunde snart gripas av polis.

Muddiman, som tidigare straffats för 36 olika brott inklusive misshandel, stöld och rån, erkände sig skyldig till rån och misshandel och dömdes på fredagen av Peterborough crown court till sex års fängelse följt av tre års villkorlig dom.

– Det här var en otroligt skrämmande händelse för både kunder och personal som var i butiken under händelsen och kände genuin fruktan för sin säkerhet, säger Detective Constable Sarah Longbottom.

– Jag vill tacka de modiga kunder som försökte hjälpa till den dagen – och det gläder mig att domaren gav lovord till den man som försökte hålla fast Muddiman.

Läs även: Hör rånarens vrål när 80-åringen sköt snabbast: ”Han sköt av mig armen!”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag