Rånarna släpade hotellpersonal i håret – Försökte tvinga dem att öppna kassaskåp

En polisbil står utanför hotellet. Foto: Läsarbild
  • Lördag 4 nov 2017 2017-11-04
E-post

STOCKHOLM Två gärningsmän fick med sig kontanter när de rånade ett hotell i Järfälla. De har även släpat med sig en person i håret in i ett rum där ett kassaskåp står. Det berättar polisens presstalesman Sven-Erik Olsson för Aftonbladet.

Klockan 13.10 larmas polis till ett hotell i Järfälla. Där har två personer, varav i vart fall en av dem varit beväpnad med ett pistolliknande föremål, rånat hotellet på kontanter. I samband med rånet har en person ur personalen släpats i håret in i ett rum där ett kassaskåp är beläget. Den uppgiften bekräftar polisens presstalesman Sven-Erik Olsson för Aftonbladet.

Gärningsmännen försökte tvinga personalen att öppna kassaskåpet, men det misslyckades eftersom personalen inte hade någon nyckel.

– Vi har inte en fullt klar bild över skadeläget men den i personalen som släpades in i rummet med kassaskåpet, släpades i håret, säger Sven-Erik Olsson till Aftonbladet.

Polisen skriver på sin hemsida att efter rånet sprang gärningsmännen mot ett intilliggande villaområde. När Nyheter Idag talar med Eva Nilsson, som också är presstalesperson hos Stockholmspolisen, vid 18-tiden på lördagen, säger hon att ingen ännu är gripen.

– Det finns vittnesuppgifter och dom sammanställer man nu, det är där vi är någonstans nu, säger Nilsson.

Händelsen utreds som grovt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag