Rånmisstänkt spottade åklagare i ansiktet: ”17-årig kille som inte verkar förstå bättre”

Foto: Flickr
  • Onsdag 28 aug 2019 2019-08-28
E-post 739

GÖTEBORG En 17-åring som misstänks för en serie personrån i Göteborg under sommaren spottade en åklagare i ansiktet under en förhandling. 17-åringen greps av polis och misstänks nu även för ofredande.

På tisdag förmiddag spottade en rånmisstänkt 17-åring kammaråklagare Linda Wiking i ansiktet under en förhandling, rapporterar GT.

Anledningen var att Wiking bad den misstänkte radera en bild som denne tagit i rättssalen trots fotograferingsförbudet.

Läs även: Polisens råd efter rånvågen: Eskortera era barn till och från träning

– Jag bad honom ta bort bilden och då sa han att han bara fotat en medmisstänkt och inte målsägande. Då svarade jag att oavsett har du fotat inne i rättssalen och jag bad honom ta bort bilden. Det ville han dock inte göra, säger Wiking till GT.

– Jag bad honom igen att ta bort bilden. Då blir han arg och slänger ur sig nåt dumt och spottar på mig. Men det kan inte jag acceptera så då kommer ordningsvakterna och tar honom, fortsätter Wiking.

17-åring misstänks för de många personrån som begåtts i Göteborg under sommaren. Han omhändertogs av väktare och greps sedan av polis, misstänkt för ofredande. Men Wiking tar händelsen med ro.

– Det är obehagligt såklart, men det är en 17-årig kille som inte verkar förstå bättre, säger Wiking till GT.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag