Rasar mot Reinfeldt i fotbolls-strid: ”Gammasovjetisk idé”

Bild: Patrik Hamberg/CC BY 2.0/Joakim Berndes/CC BY-SA 2.0
  • Tisdag 21 mar 2023 2023-03-21
E-post

Värmlands fotbollsförbund stödjer tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt som ordförande för Svenska fotbollsförbundet, med motivering att Reinfeldt har erfarenhet av att ha styrt Sverige. Men argumentet får hård kritik.

– Ett idiotargument! Det går tillbaka till någon slags gammalsovjetisk idé om att landets ledare är den bästa pianisten, bästa arkitekten och bästa ingenjören… Man blir mörkrädd när någon resonerar så, säger Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar till Värmlands Folkblad.

På lördag ska Svenska Fotbollsförbundet välja ny ordförande, och Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt är valberedningens förslag. Mot honom står Lars-Christer Olsson, sedan  Caroline Waldheim drog tillbaka sin kandidatur den 13 mars

– Jag är otroligt glad för det stöd jag har, som är starkt, men jag har en bit kvar, sade hon till SVT Sport.

I Värmland har det lokala förbundet, som har sju röster, valt att stödja Fredrik Reinfeldt som ordförande.

– Kan man leda Sverige kan man leda förbundet, säger VFF-basen Pernilla Uddh till Värmlands Folkblad.

Motiveringen får emellertid Fredrik Rakar, ordförande för allsvenska klubben Degerfors som har två röster, att rasa.

– Ett idiotargument! Det går tillbaka till någon slags gammalsovjetisk idé om att landets ledare är den bästa pianisten, bästa arkitekten och bästa ingenjören… Man blir mörkrädd när någon resonerar så, säger Fredrik Rakar till Värmlands Folkblad.

Rakar och Degerfors stödjer Lars-Christer Olsson, en veteran i sammanhanget som bland annat varit generalsekreterare för Svenska Fotbollsförbundet och för europeiska fotbollsorganisationen UEFA. Rakar menar att Reinfeldts bristande erfarenhet på området ligger honom i fatet.

– Det är ett skämt att då välja någon som aldrig sysslat med fotboll. Som aldrig suttit i någon styrelse i en fotbollsklubb. Det är makabert! Varför ta en kandidat som aldrig varit i det här sammanhanget. Och det tycker jag alldeles oavsett hans bakgrund, säger Fredrik Rakar.

Läs även: Fotbollförbund nobbar Reinfeldt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag